Sužinoti apie laisvas vietas sanatorijose galite internetu

 

Prasidėjus vasarai Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos vis daugiau gauna klausimų dėl galimybės gydytis sanatorijose. Tiek telefonu, tiek interneto svetainės www.vlk.lt skyrelyje „Užduokite klausimą“ gyventojai teiraujasi, ar galima gauti reabilitacinio gydymo siuntimą sergant įvairiomis ligomis, ar pageidaujamoje gydytis sanatorijoje yra vietų, nuogąstaujama, ar teisingai pasielgė gydytojas nesiųsdamas gydytis į Birštoną, Druskininkus, Palangą ir kt.

Atsižvelgdami į tai, Valstybinės ligonių kasos specialistai, bendradarbiaudami su reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugas teikiančiomis įstaigomis, pradėjo skelbti gyventojams naudingą informaciją minėtos interneto svetainės skyrelyje „Medicininė reabilitacija“. Jame informuojama apie laisvas vietas vaikų bei suaugusiųjų reabilitacijos įstaigose (atnaujinama kiekvieną dieną), nurodomi jų adresai, telefonai, įstaigų teikiamos gydymo rūšys. Šiame skyrelyje taip pat skelbimas 2008 m. sausio 17 d. sveikatos apsaugos ministro įsakymas Nr. V-50 „Dėl medicininės reabilitacijos ir sanatorinio (antirecidyvinio) gydymo organizavimo“. Tikimasi, kad ši informacija bus rimta pagalba pacientams ir gydytojams, siunčiantiems ligonį į minėtas gydymo įstaigas.

Primename, kad privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems (ar apsidraudusiems) gyventojams medicininę reabilitaciją skiria gydantysis gydytojas, remdamasis fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo rekomendacijomis. Ar pacientas gali gauti šias paslaugas stacionare, ar ambulatoriškai, sprendžia gydantysis gydytojas pagal paciento sveikatos būklę. Svarbu tai, kad pacientas turi teisę pats pasirinkti į kurią įstaigą jam parankiau vykti, o naujasis www.vlk.lt svetainės skyrelis „Medicininė reabilitacija“ padės tinkamai tai padaryti.

 

www.vlk.lt informacija