Vasario 11-oji – Pasaulinė ligonių diena
Vasario 11-ąją minima Pasaulinė ligonių diena. 1992 m. vasario 11 d. Popiežius Jonas Paulius II įsteigė Popiežiaus gyvybės akademiją. Nuo 1993 m. kiekvienais metais pasaulio visuomenė raginama nelikti abejinga sergančiųjų kančioms, apmąstyti, ką žmogui reiškia sveikata, darna su savimi ir supančiu pasauliu. Kviesdamas visus prisidėti prie šios dienos minėjimo, Popiežius Benediktas XVI išplatino laišką, skirtą XVIII Pasaulinei ligonių dienai ir Popiežiškos sveikatos apsaugos darbuotojų sielovados tarybos 25-osioms metinėms.

Popiežiaus Benedikto XVI laiške skelbiama, kad šių, Kunigų metų, Pasaulinės ligonių dienos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į sielovados tarnystės reikšmę, svarbią bažnyčios užduotį – rūpintis žmogiškąja kančia. „Nuoširdžiai viliuosi, – teigia Popiežius, – kad šis minėjimas suteiks progą dar didžiadvasiškiau ir uoliau tarnauti ligoniams ir visiems, kurie jais rūpinasi“.
Pasak Benedikto XVI, šiomis istorinėmis ir kultūrinėmis sąlygomis juntamas dar didesnis poreikis padėti ligoniams. Visuomenė turėtų prisiminti Evangelijos vertybes, siekdama apsaugoti žmogiškąją gyvybę visose vystymosi fazėse, nuo prasidėjimo – iki natūralios pabaigos. „Iš visos širdies dėkoju žmonėms, kurie kasdien tarnauja ligoniams ir kenčiantiems, – teigia Popiežius. – Su šiais jausmais meldžiuosi už ligonius ir jiems padedančius asmenis, prašydamas Marijos ligonių sveikatos motiniškos globos, ir iš širdies suteikiu visiems apaštališkąjį palaiminimą“.
Parengta pagal LR Sveikatos apsaugos ministerijos informaciją, www.sam.lt