Atsistatydino ministras A.Čaplikas
Sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko pareiškimas
 (2010-02-10)

  Vertindamas besiklostančią situaciją, kai dėl sveikatos apsaugos reformos vykdymo išsiskiria valdančiosios koalicijos didžiausios partnerės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderių nuomonės, ir suprasdamas, kad, neturėdamas vieningo palaikymo iš šio koalicijos partnerio, negalėsiu tęsti pradėtų darbų, informuoju, kad šiandien įteiksiu atsistatydinimo pareiškimą ministrui pirmininkui. Tikiuosi, kad koalicijai pavyks rasti sveikatos apsaugos ministrą, kuris tęs ir ligoninių tinklo optimizavimo darbus, ir vaistų kainų mažinimo politiką, ir įgyvendins mano pradėtą savanoriško sveikatos draudimo koncepciją.

  Grįžęs į LR Seimą, visomis išgalėmis padėsiu naujajam ministrui ir visai koalicijai šiuos darbus vykdyti, nes esu įsitikinęs, kad tai leis modernizuoti sveikatos apsaugos sistemą, išsaugant kokybiškas ir saugias paslaugas žmogui, optimizuojant naudojamas lėšas, mažinant išlaidas vaistams, efektyvinant valdymą.
Baigdamas darbus noriu padėkoti visiems, padėjusiems man dirbti sveikatos apsaugos ministro poste. Dėkoju savo komandai, ministerijos darbuotojams, gydymo įstaigų vadovams, visai medikų bendruomenei, pacientų organizacijoms už patarimus, konstruktyvią kritiką, kompromisų paiešką ir bendrą darbą.

  Algis Čaplikas

 

Parengta pagal LR sveikatos apsaugos ministerijos informaciją, www.sam.lt