Gyvas kraujo lašas

 2010 m. rugsėjo 18 d. 15-17.30 val. Vilniaus Rotušės aikštėje susiburs rekordinis gerų žmonių, pritariančių kaulų čiulpų donorystei, skaičius. Vyks unikali akcija GYVAS KRAUJO LAŠAS. Visiems geros valios žmonėms, pritariantiems kaulų čiulpų donorystei ir iš anksto užsiregistravusiems puslapyje www.kraujas.lt, akcijos dieną bus dalinami raudoni bendrijos „Kraujas“ marškinėliai ir kviečiama drauge susiburti į gyvą, pulsuojantį gerumo lašą, kurį fotografuosime ir filmuosime iš aukštai – kaip geros valios ir vienybės įrodymą. Tą dieną sieksime Didžiausio GYVO KRAUJO LAŠO Lietuvoje rekordo – didžiausio gerų žmonių sambūrio rekordo. Tapkite istorijos kūrėjais!

 

Jau nuo 2005 m. bendrijos „Kraujas“ intencija Lietuvoje minima Pasaulinė limfomos diena, kurios tikslas – paskelbti pasauliui, kad jau yra būdų ir galimybių įveikti XX a. rykšte vadintą ligą – vėžį. Kraujo vėžį. Tai ir gydytojų profesionalumas, ir modernios gydymo technologijos, ir ankstyva diagnostika, ir – žmonių gerumas.
 
Būdamas geras, pasidalindamas savo kaulų čiulpais, kiekvienas sveikas pilietis gali išgelbėti kraujo vėžiu sergančio žmogaus gyvybę nepatirdamas skausmo ir nepakenkdamas savo sveikatai. Apie tai Lietuvos visuomenei jau 5-erius metus kalba bendrijos „Kraujas“ savanoriai, organizuodami akciją „Būk geras!“.
 
Šias metais „Būk geras!“ vyko jau trečią kartą. Akivaizdu, kad įvairių akcijų ir renginių metu norą būti gerais pareiškė didžiulis skaičius žmonių: akcijai prasidedant 2005 metais negiminingų kaulų čiulpų donorų skaičius Lietuvos registre tebuvo 260, šiandien jis jau perkopė 5000. Nors tai – ne riba, bet šių metų gerumo rekordas jau pasiektas, tereikia jį įamžinti ir visiems kartu pasidžiaugti.
 
Baigdami 2010 metų vasaros „Būk geras!“ maratoną , bendrijos „Kraujas“ savanoriai renginiu GYVAS KRAUJO LAŠAS kviečia visus pareikšti savo vienybę ir paliudyti, kad esame atsakingi vieni už kitus, įkūnyti bendrijos šūkį: “Mes – vieno kraujo!“,
 
Kviečiame į visus į gerumo šventę, kur patirsime svaiginantį vienybės jausmą ir suprasime, kokie mes stiprūs, kai geri.
 
Po renginio, 18 val. Vilniaus Bernardinų bažnyčioje (Maironio g. 8, Vilnius) bus laikomos šventos Mišios už sergančius ir sirgusius kraujo vėžiu, jų artimuosius, gydytojus, bei sveikatos politikus.
 
Registruokitės www.kraujas.lt
 
Rugsėjo 18 dieną nuo 13 val. atsiimkite marškinėlius Rotušės aikštėje esančioje palapinėje.
 
Stokitės į būrį ir šypsokitės – mes geri, mes galingi, mes šiandien laimėsim!
 
Sukursim vizualų gerumo rekordą – didžiausią Lietuvoje GYVĄ KRAUJO LAŠĄ!
Registruokitės www.kraujas.lt
Informacija telefonu: 8 687 40952
Pagarbiai
Bendrijos ,,Kraujas” vardu
Dalia Bielskytė